perjantai 1. tammikuuta 2010

Uusi Tilda-kaniini syntymässä


Kasasin jo tuohon pöydälle tarvikkeet uutta Tilda-kaniinia varten. Tästä pupusta tulee punasävyinen mutta muuten samanlainen kuin toisella tytöllä. Isompi tyttö varasi tämän syntyvän pupun itselleen koska sen vaatteet ovat punaiset. Ei muuta kuin kangasta leikkaamaan, kaavat ovatkin jo valmiina tuossa kirjan välissä.

Heti aamusta tänään leikkasin loput kaniinista ja aloitin jo aamupäivällä vaatteiden ompelun. Samalla kun ompelin, mietin näille kaniinineidoille nimiä. Pikkuneidin siniraitainen kaniini vaikutti minusta Amelielle ja isomman tytön kaniini sai nimekseen Elviira.

Pupu on nyt päivän mittaan edennyt siihen pisteeseen että olen jo ompelemassa toista käsivartta kiinni, pian pääsee tämäkin kaniinineito leikkeihin, isompi tyttö onkin riepottanut jo ihan kiitettävästi pikkusiskonsa kaniinia leikeissään. Toivottavasti pikkuneidin kaniinista jää vielä leikittävää myöhemmäksi, ettei tarvitse alkaa uutta väsäämään (toisaalta en kyllä paljon sitä vastustelisi, vaikka joutuisinkin taas yhden kaniinin tekemään).

Illalla sain pupuneidille jo housutkin jalkaan ja mekon ommeltua, enää puuttui sydänaplikaatio, jonka teinkin heti aamusta kun saatiin muut aamutoimet tehtyä. Sitten ei enää ollutkaan muuta kuin vaatteet päälle, muutama tikki ja silmät ja nenä. Nyt on sinisävyisellä kaniinilla punapukuinen sisko! Seuraavaksi ryhdyn suunnittelemaan pojalle lammasta. Hän olisi halunnut possun, mutta kirjasta ei löytynyt siihen kaavoja joten lampaaseen on tyydyttävä. Mielessäni alkoi myös itää ajatus, että alkaisin työstämään pääsiäiseksi jotain kivaa, hanhi anopille ja kana omalle äitilleni. Kirjassa oli myös muita ihania pääsiäisaiheisia juttuja joita voisi hyödyntää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti