lauantai 9. tammikuuta 2010

Sukkaa ja vaippaa


Käsitöiden saralla on nyt perusasioiden päivät, tällä hetkellä teen ainoastaan akuutteja tarpeeseen tulevia kädentöitä. Oikeastaan isosiskolle tulevat villasukat eivät nyt niin tärkeät ole (villasukkakori tursuaa mummon tekemiä sukkia), mutta täytyyhän sitä nyt vähän hifistellä.

Kestovaipat sen sijaan ovat aika tärkeitä. Meidän superpissijä pikkuneiti tarvitsee pian isompaa kokoa vaippoja. Periaatteessa m-koko vielä mahtuu, mutta aina ei jaksaisi vaihtaa vaippaa tunnin parin välein. Kun aikaa vierähtä enemmän saa vaihtaa vaatteetkin vaipan lisäksi.

Kaivoin siis kestovaippakankaat kaapista ja piipahdin nettikangaskaupassa usealla kymmenellä eurolla köyhtyneenä. Lohduttaudun aina sillä, että kyllä ne vaipat sitten voi myydä kun niitä ei enää tarvitse ja nämä uusimmat vaipat ovat kuitenkin tuotekehittelyni huippu ja kuositkin aivan syötävän ihania! Lisäksi eräs nettituttavani tilasi yhden aio-vaipan lisää, olen aikaisemmin tehnyt hänelle kolme vaippaa. Lisäperusteluna ylettömälle kankaisiin tuhlaamiselleni olen pitänyt sitä, etten paljon muuta tarvitse, kunhan kankaita ja lankaa riittää niin meikkätyttö on tyytyväinen.

Eilisen illan ja tämän päivän aikana olen jo saanut jotain valmistakin heitettäväksi tiskiin. Tein ihan uudenlaisiakin vaippasysteemejä, koska jokin ratkaisu öisille ylivuodoille on tehtävä, ettei aamulla ole kaikki paikat nesteessä. Tein ihan tavallisella kaavalla vaipan, johon ompelin joustokanttinauhasta reunukset. Vaippa pujotetaan sisävaipan päälle niinkuin alushousut. Katsotaan nyt toimiiko tämä, vai vieläkö pitää keksiä muuta. Alkaa kyllä jo ideat loppua. En millään haluaisi siirtyä kertakäyttövaippoihin yölläkään, kun on näin pitkälle päästy ilmankin.

Kuvassa on kaksi perhosvaippaa (taitellaan ja kiinnitetään nepeillä muotoonsa), neljä bambuista lisäimua, kaksi niitä uusia vaippajuttuja ja sisävaippa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti