maanantai 4. tammikuuta 2010

Puikoissa taas

Neuloosi iski jälleen. Ajattelin ensin että teen neuletta vaan silloin kun pikkuneiti on unilla tai illalla telkkarin ääressä, mutta nyt en saa mokomaa tekelettä pois mielestäni vaan pitäisi koko ajan puikotella. Niin ne vaan vie mennessään, kun jostain innostuu. Kannoin tuossa eilisiltana koko Novita/Moda/Suurikäsityölehti-arsenaalin olohuoneeseen ja istuin selailemaan ja hekemaan inspiraatiota. Löytyihän sitä, vaikka en ehtinyt selata vielä puoliakaan lehdistä.

Itse asiassa ennen selailua, isännän vinkistä, tein inventaarion lankakaapissa. Tuloksena iso muovikassillinen erilaisia puuvilla ja villalankoja, joitakin enemmän toisia vähemmän. Isäntä oli sitä mieltä, että ennenkuin ryntään siltä seisomalta lankakauppaan, olis vanhoille langoille tehtävä jotain. Lehdistä siis etsimään sopivaa pientä tai keskisuurta neuletyötä, joka saataisi jopa valmistua. Kaapista löytyi useita keskenjääneitäkin töitä, joten mitään kovin suurta ja kunnianhimoista ei kannattanut aloittaa.

Lehdistä löytyi kolme mielenkiintoista ohjetta, lasten kypärämyssy, villaballerinat/tossut ja kaksi ihanaa kesäistä neuleasua nukelle. Aloitin kypärämyssystä isommalle neitille, lankana resoriin valkoista Woolia ja itse hattu Nalle four seasons Kevät-lankaa. Pienemmälle tytölle saatan myös tehdä myssyn, ensi syksyksi.

Käsityökirjakerhon kuukauden kirja jotenkin kuvasti juuri tämän hetkistä neule- ja lankatilannettani: Neulo, virkkaa, kirjo jämä-langasta. Turha epäilläkään etteikö kirja saa postiluukusta kotiin kolahtaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti