torstai 15. huhtikuuta 2010

Ideoita kaivataan

Kaksi kukkapenkkiä puutarhassa kokee muodonmuutoksen tänä kesänä. En ole vielä ihan hajulla, että miten toteuttaisin muutoksen. Kuivasta penkistä pitäisi siirtää osa kasveista rehevämpään aurinkoisempaaan paikkaan eli uuteen kukkapenkkiin kaivonrenkaan luokse. Lisäksi kuiva penkki kaipaa sinne soveltuvia kasveja. Paikka on puolivarjoinen ja kuivahko, sillä iso vaahtera vie siitä veden. Ainakin väriminttu kuivattaa alimmat lehtensä kukkimisen aikaan. Lisäksi penkissä ovat ahtaalla jaloangervot ja punahattu, nämä ainakin saavat uuden asuinpaikan. Lisäksi penkissä on kahdenlaista keltaista päiväliljaa, ne siirtyvät myös kaivonrenkaan läheisyyteen.
Yllä kuva kaivonrenkaan alueesta. Renkaasta on kasvanut joka kesä köynnöskrassi, joka saa siis seurakseen tuoksuherneen köynnöstämään keskelle, siihen tulee jonkinlainen köynnöstukikin. Taustalla kohoaa sitten loppukesästä malva. Etuosaan olisi tarkoitus tehdä kunnollinen kukkapenkki, jonka reunusta vanhoilla tiilillä, jotka ovat löytyneet täältä pihalta.

Alempana kuva kuivasta penkistä. Tarkoitus olisi istuttaa jotain helpohkoa matalaa pensasta tuijien väliin ja niiden seuraan sopivaa kasvistoa/kukkia penkkiin, niin että asetelmasta tulisi selkeä ja yhtenäinen. Ensimmäinen ajatus oli ruusuangervo. Jos joku saa jotain ajatuksia, saattakoon ne minun tietooni, olen avoin kaikelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti