keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Puutarhapuuhia


Viime aikoina olen viettänyt melkein kaikki aurinkoiset hetket ja muutaman pilvisenkin rapsutellen puutarhasta edellissyksyisiä lehtiä. Niitä onkin kertynyt ihan kunnioitettava määrä, vaikka syksyllä hoideltiin suurin osa pois ja loput silputtiin biosilppuavalla ruohonleikkurilla nurmikon evääksi. Haravointi on antanut myös aikaa samalla suunnitteluun, mitä tänä kesänä pihalla tapahtuu.

Tähän mennessä on saavutettu: piha lähes haravoitu, pikkupergola siirretty keittiöpuutarhaan, raparpereille tehty uusi koti. Tilasin myös Ukolta ison peräkärrillisen multaa, että saisin myös salaattipenkin kohennettua. Toivottavasti saisin sitä pian (minulla on tapana olla näissä asioissa aika malttamaton). Sisälle on laitettu kasvamaan isomman tytön kanssa auringonkukan siemeniä ja maitopurkkeja kerätty myös kesäkurpitsoille, jotka myös pitäisi pian kylvää esikasvamaan.

Kevään ensimmäinen kukkaloisto on kohta saavuttanut huippunsa, krookukset alkavat pian lakastua, sitten on tulppaanien vuoro, niitä seuraa pian kevätvuohenjuuri. Krookuksissa käy jo pörinä, kun kesän ensimmäiset mettäimevät hyönteiset niissä vierailevat. Isompi tyttö tarvitsee pörriäisiä vastaan hieman siedätyshoitoa.

Seuraavana ohjelmassa:
- vanhan kurpitsapenkin viimeiset mullat siirrettävä uuteen paikkaan.
- kiviä siirrettävä lähemmäs kivikkopenkin laajennusta
- haettava multaa
- tehtävä kissaeste salaattipenkkiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti