lauantai 24. heinäkuuta 2010

Kesämekko ihan itselle


Teki vaihteeksi mieli tehdä itselle jotain kivaa, kun nuo ompelukset tähän asti ovta syntyneet lähinnä lapsosille, omille ja vieraille. Olin aikaisemmin törmännyt kaupoilla sellaiseen ongelmaan, että sopivaa ja omannäköistä kesämekkoa ei vaan ole löytynyt. Jotenkin on ollut huono tarjontakin. Päätin sitten tehdä mekon itse ja toivoa vain että sopiva malli ja kaava löytyy, sekä tietysti kangas. Halusin trikoomekon, jota voi pitää helteillä ihan kotosalla, mutta myös kaupungilla pyöriessä.

Eurokankaasta onneksi löytyi tähän tarkoitukseen sopivaa, superjoustavaa trikoota omantyylisellä kuviolla. Mekkoa ryhdittämään otin vielä hieman joustavaa paksuhkoa satiinikangasta. Mallia tai kaavaa ei tietenkään löytynyt. Sen sijaan kaivoin kaapista pari mekkoa, joiden malleja yhditellen sain jotenkuten leikattua hankalasti käsiteltävän kankaan. Mekkoa ommellessa vielä tein viime hetken muutoksia ja lisäyksiä, mm. vyönauhan ja muutin olkaimet niskan taakse sidottavaksi. Lopputulokseen olen itse tyytyväinen ja sehän se on tässä tapauksessa tärkeintä.

Mustavalkoinen on ihan ehdottomasti omaa tyyliäni ja kangas ei olisi voinut olla parempaa kuosiltaan. Mielessä siintää vielä toinenkin mekko, enemmän kotona ja mökillä käytettäväksi, siihen haluaisin mustalla taustalla pieniä valkoisia palloja. Täytyy varmaan pistäytyä nettikangaskaupassa ostoksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti