tiistai 18. toukokuuta 2010

Jatkoa kivikkoryhmään


Nyt se on sitten tehty. Nimittäin se suunnitelma yhden vanhan kukkapenkin muuttamiseksi kivikkoryhmän jatkoksi. Pari päivää siinä menikin, kun ensin piti saada vanhat kasvit penkistä uuteen parempaan kasvupaikkaan, sitten raivata rikkaruohot ja levittäytynyt nurmikko pois penkistä ja siivota kivireunus. Kaupasta kantelin monta kassillista uusia kivikkokasveja ja siirtelin myös maksaruohoja ja muita esikkokukkapenkistä kivikkoon. Vanhan ja uuden kivikon väliin jätin kuitenkin särkyneen sydämmen omalle paikalleen ja sipulikukkien syhmän, jonka saatan siirtää myöhemmin syksyllä muualle asumaan.

Suuruudenhulluun suunnitelmaani kuuluu vielä se polku ja toinen kivikko sen toiselle puolelle, mutta jääköön se tuleville kesille, kivet nimittäin alkavat loppua kesken. Kiviä pitäisi kyllä saada iso kuormallinen lisää, sillä uuden talousrakennuksen päätyyn on suunniteltu kivimuuria.

Uuteen penkkiin pääsivät asukeiksi sammalleimu sininen ja punainen, punainen mehitähti, ruusuangervo, kaukasianmaksaruoho, komeamaksaruoho, patjarikkoja valkoinen ja punainen, kaunokainen ja sitten oli vielä joku mätästävä punakukkainen kasvi jonka nimeä en muista. Vanhasta penkistä pitäisi vielä siirtää punatähkä ja kiinnostava harmaalehtinen esikko tähän penkkiin.

1 kommentti:

  1. Löysin blogiisi etsiessäni vinkkejä kivikkoryhmään. Kiinnostavan oloinen blogi sulla, joten lukijaksi liityin ja palaan uudelleenkin =)

    VastaaPoista